HR
3X
Görgess
Menü

2019.05.31.

HRmónia – SZÓLjunk bele együtt a jövőbe!

A mi szakmánkban az a csodálatos, hogy lehetőségünk van a szervezetek, csapatok „újrahangolását” és újra hangolását is támogatni.

Ennek alapja, hogy időről-időre „belehallgatunk az ÉteHRbe”.

Mit is jelent ez? Azt, hogy újra és újra kérdéseket teszünk fel a saját működésünkkel, a saját HR élményünkkel kapcsolatban. Azt, hogy tudatosan figyelünk magunkra – hiszen a mi élményünk a munkavállalói élmény egyik fontos forrása.

Hogyan szólunk befelé és kifelé? Aktuális még a hangzásunk? Közvetlenül támogatja az üzleti sikereket, élvezetesebbé és biztonságosabbá teszi a változást? Örömzenélés a mienk vagy csak “elhúzzuk valaki nótáját”?

Számtalan inspiráló kérdés és válasz létezik.

Egy biztos: ha mi magunk is úgy érezzük, szólhatna ez máshogy, jobban, akkor eljött a RefHResh ideje.

Mert mit is keresünk? A HRMóniát. Az összhang élményét.

Ha merünk “Unplugged” módon kapcsolódni, válni a munka világában, akkor teremthetjük meg az igazi egymásra hangolódást és ezzel az egy másra hangolódás, azaz a változás lehetőségét.

Ha teret adunk az összes a hangnak – a hallhatónak és a hallhatatlannak is – akkor lesz biztonságos alapunk az összhang megteremtésére.

Tekinthetünk úgy magunkra, hogy mi szervezeti ProduceHR-ek vagyunk. Sikerre és változásra hangoljuk magunkat és azokat a szervezeteket, amelyekben dolgozunk.

A legjobb hangzás érdekében – sok más egyéb mellett – négy fő dolgot hozunk összhangba. A dallamot, a ritmust, a hangszereket és a harmóniát.

Érdekel, hogy mi van emögött a négy kategória mögött? Te is keresed a HRrmóniát ? Az OHE résztevőinek külön élményt is tartogatunk.

Akkor találkozzunk az éteHRben!  Mert a jelen hangzása a jövő zenéje.

www.hrmonia.hu

 

 

 

Elhalasztva

Kedves Egyesületi tagunk, kedves Honlaplátogató! Az OHE elnöksége március 10-én arról döntött, hogy az új koronavírus magyarországi megjelenése miatt a május 5-6-ára meghirdetett 30. Országos HR Konferenciát és Kiállítást későbbi…

Tovább

Hogy állunk a bizalommal?

– ahogy ti látjátok Nyílt, őszinte kommunikáció. Meghallgatás. Közös vízió. Elkötelezettség. Átláthatóság. Többek között ezeket az értékeket emelték ki Szakmai Fórumunk résztvevői, amikor arról kérdeztük őket, mi segítheti leginkább a…

Tovább

HR-esek! Ezek a fizikai és a non-desk munkaerő megszólításának aranyszabályai

Gondot okoz a munkaállomással és céges e-maillel nem rendelkező munkavállalók megszólítása? Nem tudod, mi lehet a megtartásuk kulcsa? Mi eszközt adunk a kezedbe! A fizikai és a non-desk (munkaállomással nem…

Tovább